Mobilt bredband täckning

Täckning på mobilt bredband kan vara lurigt och därför går vi igenom sådant som är bra att tänka på dig samt listar täckningskartor till de operatörer som erbjuder mobilt bredband.

Bästa täckning på mobilt bredband

För att hitta bästa täckning på mobilt bredband så behöver du jämföra mobiloperatörernas täckningskartor vilket kan ta en liten stund. Därför har vi samlat samtliga här nedanför så du skall kunna spara lite tid. Tänk på att för att få bäst täckning på ditt mobilt bredband så behöver du även ha en bra router som stöder alla operatörens frekvenser, är du osäker så köp med en från operatören i fråga eller besök mobilrouter.se där du kan få tips på vilken router du skall köpa.

Hallon mobilt bredband täckning

Hallon finns i Tres mobilnät och erbjuder täckning på 3G och 4G. Täckningen överlag är väldigt bra i hela landet och prestandan vanligtvis på topp. Men det finns ett undantag och det är Norrland där Hallon halkar efter. Se täckningskarta.

3 mobilt bredband täckning

Tre har ett fantastiskt mobilnät och täckningen är bra även om man missar lite i Norrland där man inte riktigt satsat. Men bor man i resten av landet så kan man alltså räkna med god täckning och bra prestanda. Se täckningskarta.

Chilimobil mobilt bredband täckning

Ett tredje val i Tres mobilnät är Chilimobil som är ganska nya och erbjuder prisvärda mobila bredband för dig som har eller vill ha Viaplay. Då man har samma täckning som Tre så kan du räkna med god täckning i hela landet förutom Norrland samtidigt som prestandan vanligtvis är fantastisk. Se täckningskarta.

Telenor mobilt bredband täckning

Tack vare att Telenor och Tele2 har byggt ett nytt mobilnät tillsammans senaste åren så kan nu Telenor erbjuda riktigt bra täckning i hela landet. Prestandan är ofta något lägre än hos 3 men samtidigt är som sagt täckningen något mer heltäckande. Se täckningskarta.

Fibio mobilt bredband täckning

Fibio hittar vi i Telenors mobilnät vilket innebär att du kan räkna med samma goda täckning oavsett var du bor i landet. För dig som redan har en router så är ofta Fibio ett bättre val än Telenor då det helt enkelt är billigare men har samma täckning. Se täckningskarta.

Tele2 mobilt bredband täckning

Likt Telenor och Fibio så hittar vi Tele2 i samma nät för 4G vilket innebär en riktigt god täckning i hela landet men där prestandan generellt haltar lite efter operatörerna i Tres nät. Tele2 är något dyrare än Fibio och Telenor som går i samma 4G-nät, men har du inget emot det så är Tele2 ett fint val. Se täckningskarta.

Telia mobilt bredband täckning

Telia är välkända för god täckning från tiden då 2G var stort, men när det kommer till mobilt bredband som främst går på 4G så är man ganska likvärdiga med övriga operatörer och därför inget självklart val då man även generellt sätt är dyrast på mobilt bredband. Se täckningskarta.

Jämförelse av mobilt bredband täckning

När du gjort din jämförelse av mobilt bredband och täckning där du bor så bör du ha flera intressanta operatörer och då är vårt råd med att testa den billigaste först. När det kommer till mobilt bredband så är det sällan priset spelar någon roll när det kommer till prestanda eller täckning utan det är snarare hur masterna råkar ligga i förhållande mot din bostad som avgör om det blir bra eller inte.

Dålig täckning på mobilt bredband

Om du råkar välja en operatör med dålig täckning på mobilt bredband så är det dags att byta direkt. Att byta är väldigt enkelt och innebär bara en ny beställning på en operatörs hemsida och så får du simkortet i brevlådan några dagar senare. Därefter är det bara att ta ut det gamla simkortet och sätta i det nya i routern och låta den ställa in sig automatiskt, skulle de inte göra det automatiskt så behöver du logga in på den och ändra APN men det är en ganska enkel process som du vanligtvis kan få hjälp med av din operatör.

Är det skillnad på täckning på abonnemang och kontant mobilt bredband?

Nej, att du har abonnemang eller kontant mobilt bredband spelar ingen roll för täckning. Skillnaden mellan kontantkort och abonnemang handlar bara om innehållet i det mobila bredbandet och hur du betalar det.