Tele2 mobilt bredband

Tele2 erbjuder likt sina konkurrenter mobilt bredband. Du kan välja att skaffa mobilt bredband hos Tele2 med eller utan router och har du en äldre router eller är osäker på vilket du bör skaffa, ja du bör du välja den Tele2 erbjuder för en smidig process. Genom att välja den router Tele2 erbjuder så får du även WiFi vilket gör att du kan koppla upp alla dina enheter enkelt.

Ett alternativ hos Tele2 är att skaffa ett datakort vilket gör att du kan använda surfpotten från ditt mobilabonnemang som ett mobilt bredband, dvs samma surfpott kan användas av både mobil och till exempel mobilrouter. Detta kan ofta vara en förmånlig lösning ifall du har ett Tele2 obegränsat mobilabonnemang då du slipper att skaffa ett obegränsat mobilt bredband också.

När det kommer till täckning så är den väldigt bra med Tele2 i hela landet då Tele2 tillsammans med Telenor bygger mobilnätet ihop. Det innebär att du kan räkna med samma täckning på 2G, 4G och 5G oavsett om du väljer Telenor eller Tele2 eller en annan operatör som använder sig av samma mobilnät. Täckningen är bra och i ett scenario Tele2 vs Telia så skulle vi säga att det är numera väldigt jämnt och då brukar det sägas Telia har bäst täckning. Se Tele2s täckningskarta här gärna.

Förr så erbjöd Tele2 en form av kontant mobilt bredband som de kallade WiFi to Go men tyvärr har denna form av kontantkort utgått och vill du ha kontant bredband så är det via Comviq som gäller nu för tiden och där du lätt kan ladda ditt kort och köpa mer surf efterhand.

När det kommer till surfmängd så kan du hos Tele2 välja mellan 40 GB, 100 GB eller obegränsad. Läser man runt lite så tycks nätet hos Tele2 dras med en del överbelastning vilket kan ge problem och lägre hastighet än konkurrenter vilket gör att man bör vara vaksam på detta speciellt ifall man väljer det obegränsade bredbandet som man förväntas använda mycket.

När det kommer till hastighet på 4G så kan du med Tele2 räkna med ca 10-60 Mbit/s i normalfallet även om lokala skillnader är stora, det innebär att det räcker för de flesta och till exempel för mer krävande ändamål som TV via mobilt bredband.

Något som är bra hos Tele2 är att du utöver modem, router kan välja till en surfplatta till ditt mobilt bredband. Men väljer du surfplatta så är det ofta mer ekonomiskt att köra på ett extra datakort som kopplas till ditt mobilabonnemang hos Tele2 kan vara värt att tänka på.

Skulle surfen ta slut hos Tele2 för att du valt 40 GB eller 100 GB så kan du enkelt fylla på surf genom att köpa mer surf. När surfen tar slut så får du instruktioner hur du kan göra via SMS. Tänk dock på att köpa mer data hos Tele2 likt andra operatörer ofta blir en dyr affär, så du bör alltid överväga en uppgradering till en större surfmängd eller obegränsad. Vill du hålla koll på hur mycket surf du har kvar hos Tele2 så kan du alltid se efter i appen eller logga in på Tele2s hemsida.

Så för att sammanfatta det, skaffar du internet hos Tele2 så kommer du säkert bli nöjd men det kommer att vara dyrare än konkurrenterna utan att nödvändigtvis vara bättre. När du beställer trådlöst bredband via mobilnätet hos Tele2 så kan du välja att lägga till en router och det rekommenderar vi såvida du inte är kunskap kring det själv. Men har du ett mobilabonnemang hos Tele2 med mycket surf eller obegränsad så bör du istället överväga ett extra sim kort då det blir billigare än ett nytt mobilt bredband.

Se Tele2s erbjudanden här