Pris på bredband via fiber

Vad kostar fiber i månaden? Det är en tvådelad fråga. Hos de flesta fiberoperatörer så betalar du endast för bredbandet varje månad medan hos vissa stadsnät så betalar du en nätavgift till fiberägaren och sedan för bredbandet, det sistnämnda är dock väldigt ovanligt nu för tiden.

Så det vanliga är att du får betala när du skall dra in fiber för ditt bredband och då får du räkna med ett pris ofta på runt 20 000 - 30 000 kr i installation. När du skall dra in fiberbredband så anser vi att det är viktigt att du jämför pris mellan olika leverantörer då det ofta finns mer än ett val om du bor någorlunda centralt.

När du sedan har fibern indragen så är det förhoppningsvis ansluten till ett öppet fibernät eller stadsnät och då är det dags att jämföra bredbandspriser på fiber. Med detta tänker vi själva abonnemangskostnaden där du generellt betalar för en viss hastighet.

Du kan hitta bra bredband här nedanför, men då priserna skiljer sig mellan olika fibernät så behöver du gå in på fiberleverantörernas hemsida och fylla i din adress för att få fram rätt priser och erbjudanden.