Hallon mobilt bredband

För dig som har bråttom så börjar vi med vårt omdöme av Hallon som lyder: Hallon är den perfekta operatören för dig som vill ha ett mobilt bredband med högsta möjliga prestanda till ett lägsta möjliga pris och sedan tidigare har en 4G router att använda.

Här nedan så kommer vi gå igenom Hallon och deras abonnemang för mobilt bredband, se det som en recension om du vill. När det kommer till surf så är nämligen Hallon ett riktigt populärt val då man länge varit ledande på de billigaste abonnemangen.

När det kommer till täckning hos Hallon så är de kanske inte bäst överallt och det beror på att de satsat på täckning där kunderna finns. Det innebär att man har riktigt bra täckning i de flesta städer och orter samtidigt som man knappt finns längst vägarna och skogarna i Norrland. Så bor du avsides bör du undersöka täckningen innan du beställer medan bor du centralt i en ort så bör du inte vara orolig.

När det kommer till mobilt bredband hos Hallon så erbjuder man abonnemang på 5 - 200 GB vilket gör att de passar allt från pensionären som endast betalar räkningar en gång i månaden till paret som strömmar en hel del film på Netflix. Däremot så passar det inte för större familjer där obegränsad surf snabbt blir ett krav och då är det bättre att välja 3Bredband Hemma (från operatören Tre som även äger Hallon) istället för Hallon.

När du beställer mobilt bredband från Hallon så får du ett sim kort som du sedan stoppar i en 4G router, surfplatta, usbmodem eller vad du nu tänkt ha ditt mobila bredband till. Det i sig betyder att du antingen måste ha något till ditt simkort från Hallon eller köpa det separat.

Behöver du en router till ditt mobilt bredband från Hallon så brukar vi rekommendera att du istället byter till t.ex. 3Bredband Hemma och binder dig så du får med en router. Att köpa separat blir ofta orimligt dyrt åtminstone om du vill ha en bra router, köper du en billig så riskerar du dåliga hastigheter och ett svajigt internet många gånger.

I övrigt så kan du räkna med god prestanda med ditt internet från Hallon så länge du själv har god utrustning och inte har otur med täckning eller en överbelastad mast. Överbelastade master är tyvärr ganska vanligt i Sverige men som tur inte lika vanligt i Tres nät där Hallon finns. Det innebär att du kan räkna med en god hastighet med Hallon och deras mobilt bredband även kvällstid.

Behöver du hjälp med Hallons mobilt bredband så är det hallon.se eller deras app som gäller och där kan du chatta med Hallon vardagar. Du kan även skicka e-post till Hallon och du hittar adressen på deras hemsida, ringa går däremot inte då Hallon inte erbjuder kundtjänst över telefon.

I övrigt är det bra att veta att Hallon mobilt bredband endast fungerar inom Sverige då roaming är spärrat. Behöver du kunna använda ditt Hallon mobilt bredband utomlands så får du titta på alternativa lösningar eller skaffa ett vanligt mobilabonnemang från Hallon och sätta i din 4G router, tänk dock på att roaming generellt kostar även om det ingår delvis inom EU.

Värt att nämna är att Hallon mobilt bredband även finns som kontantkort. Priserna är samma men du får ingen rabatt dina första månader hos Hallon vilket gör kontant dyrare. Hallon kontant fungerar även på så vis att du fyller på 30 dagar åt gången sedan upphör surfen och du blir av med din surf du inte använt alternativt upphör bredbandet när surfen är slut.

Vår rekommendation är därför att skaffa abonnemang och utnyttja ett erbjudande på Hallon mobilt bredband istället. Eftersom abonnemanget inte har någon bindningstid så är det bara att logga in på Hallons app eller mina sidor och avsluta det mobila bredbandet om du inte längre behöver det.

Se Hallons erbjudanden här