Tre mobilt bredband

Vi börjar med vårt omdöme av Tre och deras mobilt bredband och det lyder: Tre är den perfekta operatören för dig som strävar efter bästa möjliga mobilt bredband när det kommer till stabilitet, svarstider och höga hastigheter. Binder du dig så får du med en dyr router "på köpet" som klarar hastigheter på upp till 1600 Mbit/s, det har vi inte sett hos någon annan operatör i Sverige.

Det 3 har gjort så smart med sitt mobilt bredband är att man har satsat på täckning där de flesta bor, det innebär samtidigt att man är sämre i norra delarna av Sverige men oerhört bra i städer och tätort. Som alltid bör du kontrollera Tres täckningskarta innan du beställer såvida du inte redan vet att deras nät fungerar där du bor.

När vi testat Tre Sverige så har vi själva uppmätt hastigheter på nästan 300 Mbit/s över 4G medan vi nått hastigheter över 1000 Mbit/s på 5G och här snackar vi riktiga tester som vi själva gjort. Nu skall sägas att Tre själva pratar om förväntande hastigheter på upp till 60 Mbit/s på 4G, men då man inte har någon begränsning så finns goda möjligheter att nå upp i de hastigheter vi fått ifall man har en bra 4G-router samt har god täckning och en uppgraderad mast i närheten.

I dagsläget så erbjuder 3 mobilt bredband endast via abonnemang, man har tidigare haft kontantkort men Tre har slopat dessa. Det är därför inte längre möjligt att fylla på 3 kontantkort eller ladda dessa då de helt enkelt är nedlagda. Önskar man fortsätta med kontantkort så är det möjligt att göra det via andra operatörer och då rekommenderar vi artikeln mobilt bredband kontantkort där vi går igenom alternativen.

I övrigt så kan vi säga att Tre erbjuder surf av hög kvalité och är faktiskt imponerande av svarstiderna från deras kundtjänst. Tre har tidigare fått en del kritik för kundtjänst med långa telefonköer men i de fall vi testat så har våra samtal blivit besvarade inom 5 minuter vilket får anses som godkänt. I övrigt så erbjuder Tre eller Tele3 som de ibland även kallas kundtjänst via chatt och e-post.

Att se efter hur mycket surf man har kvar med 3 är enkelt och antingen loggar man in på Mitt 3 eller tittar efter i deras app. Man bör undvika att köpa extra surf med Tre då det snabbt blir dyrt, tar surfen ofta slut så uppgradera alltid till ett större abonnemang med mer surf istället. Något annat att tänka på är att surf med Tre i Europa endast fungerar med de mobila bredbanden upp till 50 GB, det obegränsade abonnemanget fungerar endast i Sverige.

Se Tres erbjudanden här