Fiberabonnemang: Välj rätt abonnemang på fiber

Det finns många olika fiberabonnemang och vill du ha högsta möjliga prestanda så är det viktigt att välja rätt. Utöver hastighet så finns det skillnader på de underliggande näten och här kan det vara svårt att veta vad som är bra.

När vi pratar om underliggande nät så tänker vi på peering som innebär hur bra trafikutbytesmöjligheter fiberleverantörerna har mellan varandra. Om kapaciteten är dålig så upplevs ofta internet som slöare.

En annan aspekt som är viktig för de som spelar är latens, svarstid eller pingtid som det också kallas. Det innebär hur snabbt signalen når fram till en viss server från dig och tillbaka. Detta har till stor del att göra med peering också. För vanliga folk som surfar och streamar så spelar detta väldigt liten roll.

Men är du en person som spelar snabba FPS-spel så är det direkt avgörande då en dålig uppkoppling kan göra spelen ospelbara. För att hitta ett bra fiberabonnemang så rekommenderar vi vår lista med de bästa bredbanden, den är en bra start för att hitta det bästa fiberabonnemanget.