Telenor mobilt bredband

Telenor mobilt bredband har seglat upp som ett självklart val för många som inte vill ha fiber eller saknar det då man erbjuder ett bra pris samtidigt som man har täckning över hela landet. Telenor erbjuder mobilt bredband via abonnemang och kontantkort men för de allra flesta så är det bra mycket billigare att välja abonnemang.

Väljer man kontantkort så har man dels laddningar som gäller 30, 180 och 365 dagar. Att ladda ens kontantkort hos Telenor med surf är enkelt och det är bara att gå in på deras hemsida och välja en laddning och fylla på. Lika så är det enkelt att beställa ett startpaket gratis hos Telenor på deras hemsida och då får du ett sim kort hemskickat utan kostnad inom några dagar.

Så mobilt bredband kontant hos Telenor är enkelt att komma igång med och trevligt är även att kontantkort fungerar utomlands med fri surf i Europa, dvs du kan köra roaming inom EU och ESS. Du kan även alltid kolla hur mycket surf du har kvar hos Telenor genom att logga in på mina sidor eller se i appen.

Men för de allra flesta är som sagt ett mobilt bredband på abonnemang hos Telenor mer prisvärt och då har du även möjlighet att få det med obegränsad surf vilket inte går om du kör kontant. En annan fördel är även att du kan köpa internet från Telenor med en 4G router, modem eller surfplatta. Kör du på mobilt bredband med obegränsad surf hos Telenor så kan du lägga till en router som du får ”på köpet”, det ger ett fantastiskt bra pris samtidigt som du får fri surf.

När det kommer till täckning så är Telenor ett bra val då man bygger sitt mobilnät och nätverk ihop med Tele2, men du bör alltid kontrollera Telenors täckningskarta innan du beställer. Telenor erbjuder även 5G och på deras täckningskarta kan du se hur långt deras täckning kommit, du kan även skriva in din adress för att visa en karta över just ditt område. Så genom att välja Telebor så kan du räkna med riktigt bra täckning i hela landet. Skulle man jämföra Telenor vs Telia som är kända för sin goda täckning så skulle vi säga att i de allra flesta fall så är Telenor minst lika bra när det kommer till täckning på mobilt bredband.

Skulle du ha problem med ditt mobilt bredband hos Telenor så finns även en telefonsupport som kan hjälpa sig vare sig det rör sig om problem i nätet eller att du behöver utnyttja din garanti för till exempel en ny router. Överlag är det dock ovanligt med problem i Telenors mobilnät då det är robust och relativt nybyggt.

Ett tips om du idag har en mobil med mobilabonnemang hos Telenor är att du kan se på möjligheten att skaffa extra sim istället för mobilt bredband. Då får du ett simkort av Telenor som du sätter i till exempel en mobilrouter och där surfen går på den surfmängd du har på ditt mobilabonnemang. Har du obegränsad surf på ditt Telwnor så är det ofta en smart lösning.

Ett annat tips är att ifall din surf tar slut hos Telenor så kan du köpa extra surf och det är smidigt då du får ett SMS med instruktioner hur du kan köpa mer surf. Händer detta ofta så bör du istället uppgradera ditt abonnemang till ett med mer surf då det blir billigare än att köpa extra surf.

Men för att summera det så tycker vi Telenor är ett utmärkt val för de som vill ha ett fast bredband via mobilnätet. Genom att välja Telenors mobilt bredband hemma med obegränsad surf så kan du lätt ersätta ADSL eller ett långsamt bredband via kabel-tv. Har du inga extrema krav så kan du även skippa installationen av fiber och köra obegränsat mobilt bredband med helt okej prestanda.

Se Telenors erbjudanden här