Internet på landet

Vill man ha internet på landet så handlar det ofta om att man vill ha ett tillfälligt internet och har man då inget mobilt bredband hemma som man kan ta med, ja då behöver man skaffa något.

Bästa internet på landet

Det bästa brukar vara ett mobilt bredband utan bindingstid och då finns det många operatörer att välja på. Vill man ha hög prestanda och lågt pris så brukar Hallon vara ett riktigt bra val. Hos Hallon har du ingen bindningstid och du kan enkelt avsluta abonnemanget på mina sidor eller i appen när det inte längre behövs.

Nackdelen med Hallon är dock att de inte täckning överallt så ta en titt på Hallons täckningskarta innan du beställer. Tänk även på att du behöver ordna med en router till ditt Hallon, antingen köper du en begagnad eller så kan du hitta bra routrar för Hallon hos Mobilrouter.se.

Om du inte har ett behov av ett bredband som alltid är aktivt utan endast de dagar du är på plats så rekommenderar vi det obegränsade mobila bredbandet från Chilimobil där du betalar 19 kr/dag och kan starta och pausa bredbandet per dag. Likt Hallon bör du kontrollera täckningskartan för Chilimobil innan du beställer samt tänka på att du får köpa till en router själv om du inte redan har en.

Få bättre internet ute på landet

Ifall det är dålig täckning med samtliga mobila bredband så bör du välja en 4G router som klarar extern antenn samt inhandla en antenn till den. Tänk även på att ifall du har en äldre router så kan du testa att byta den till en nyare, äldre routrar klarar nämligen ofta inte de nya och lägre frekvenserna. Och det är just de låga frekvenserna (700, 800 & 900 Mhz) som främst används när det kommer till internet på landet.