Mobilt bredband med fri surf

Sedan mobilt bredband med fri surf lanserades så har det blivit superpopulärt. Numera är det en ersättare för fast bredband för de som inte har fiber eller inte vill skaffa fiber då installationen är så pass dyr av fiber. För de allra flesta så är mobilt bredband med fri surf över 4G en perfekt lösning.

Tre mobilt bredband fri surf

Hos Tre så heter mobilt bredband med fri surf 3Bredband Hemma Obegränsat och kostar 399 kr/mån och då har du ingen bindningstid och endast 1 månads uppsägningstid. Väljer du att binda dig på 24 månader så ingår en ruskigt bra premium router.

Överlag så är Tre det bästa valet för de allra flesta då man vunnit priser för sina fina prestanda i mobilnätet och har riktigt bra täckning. Men det finns ett undantag och det är om du bor i Norrland, där är täckningen ganska bristfällig och det är extra viktigt att du kollar den innan du beställer Tre så det fungerar där du tänkt dig. Läs mer här...

Chilimobil mobilt bredband fri surf & Viaplay

Chilimobil är en ny operatör i Sverige och man använder sig av Tres mobilnät vilket innebär de för och nackdelar som du kan läsa om ovanför. Det som gör att Chilimobil sticker ut är att Viaplay Film & Serier ingår för alltid i deras bredband med fri surf för 499 kr/mån. Har du nytta av Viaplay så är det alltså ett smartare val att välja Chilimobil före Tre då det blir billigare eftersom du får Viaplay värde 129 kr/mån på köpet. Något att tänka på är att Chilimobil inte erbjuder router så du behöver fixa det själv eller använda din gamla om du har en. Läs mer här...

Telenor mobilt bredband fri surf

Lämnar vi Tres mobilnät så hittar vi det nya och vältäckande N4M-nätet som byggs av Telenor och Tele2 ihop och erbjuder 2G, 4G och 5G och fungerar utmärkt i hela landet inklusive Norrland. Hos Telenor så heter abonnemanget med fri surf Mobilt bredband Hemma och kostar 499 kr/mån. När du skaffar det så får du dock rabatt i 24 månader så du betalar endast 399 kr/mån och bindningstiden är 0 månader. Behöver du en standard router så är det även möjligt att lägga till och just nu får du den ”på köpet” med Mobilt bredband Hemma. Läs mer här...

Tele2 mobilt bredband fri surf

Som vi var inne på så är N4M-nätet som Telenor och Tele2 använder ett utmärkt alternativ för dig som bor i Norrland. Likt de andra operatörerna så erbjuder Tele2 mobilt bredband med fri surf och hos Tele2 så heter det obegränsad och kostar 499 kr/mån. Till skillnad från Tre och Telenor så får du betala för en router hos Tele2 om du behöver en oavsett om du binder dig eller inte. Så vår rekommendation är att välja Telenor över Tele2 då de går i samma mobilnät. Läs mer här...

Telia mobilt bredband fri surf

Mobilt bredband med fri surf från Telia är ganska nytt och de var sista storoperatör att erbjuda det. Hos Telia så heter mobilt bredband med fri surf Mobilt Bredband Obegränsad och kostar 529 kr/mån vilket gör det till det dyraste i Sverige, dessutom tillkommer en startavgift på 299 kr vilket de andra operatörerna inte har. Lite positivt är dock att om man binder sig på 24 månader så kan man få med en standard 4G-router ”på köpet”. Men oavsett det så är Telia vårt sista val när det kommer till mobilt bredband med fri surf, enligt oss erbjuder man inget som motiverar priset och är man intresserad av prestanda så är ofta Tre likvärdiga eller bättre. Läs mer här...

Mobilt bredband med fri surf & kontant

Vi vet att detta är en populär fråga och tyvärr en svår. När det kommer till mobilt bredband kontant så är alternativen få och ännu färre med fri surf. Visst går det, men det blir orimligt dyrt då det förutsätter att man köper surfladdningar. När vi gjorde en undersökning så visade det sig att de flesta valde mobilt bredband kontant antingen för att de inte ville ha bindningstid eller för att man hade betalningsanmärkningar som gjorde att man inte kunde få abonnemang.

Om svaret är ja på en eller båda av dessa anledningarna så finns det ett bra alternativ och det är Chilimobil som erbjuder mobilt bredband på abonnemang med kortbetalning. Det gör att du slipper en kreditupplysning och kan få bredband även om du skulle ha en betalningsanmärkning.

Mobilt bredband med fri surf utan bindningstid

Samtliga operatörer på den här sidan erbjuder mobilt bredband med fri surf och utan bindningstid. Tänk dock på att du behöver lösa en router eller använda din gamla 4G router då du endast får ett simkort när du beställer mobilt bredband utan bindningstid.

Billigt mobilt bredband med fri surf

Billigaste och bästa lösningen är 3 Bredband Hemma Obegränsat från Tre för 399 kr/mån och uppsägningstiden är 1 månad och bindningstid 0 månader. Binder du dig på 24 månader så får du med en 4G-router av premiumstandard vilket gör Tre till ett självklart val oavsett om du behöver en router eller inte.

Behöver du Viaplay Film & Serier däremot och redan har en 4G-router så är Chilimobil ett bättre val än Tre. Båda går i samma mobilnät och erbjuder därmed samma täckning. Hos Chilimobil betalar du 370 kr/mån (vi räknar av 129 kr/mån för Viaplay från 499 kr/mån) vilket gör det till en billigare lösning än Tre.

Bor du i Norrland däremot så går ofta Tres mobilnät bort och då behöver du ett mobilt bredband med fri surf från ett annat nät och då är ofta N4M-nätet med Telenor & Tele2 en bra lösning. Där skulle vi välja Telenor då de har ett lägre pris än Tele2 och där du även kan få med en router hos Telenor på köpet.

Mobilt bredband med fri surf hos andra operatörer

För dig som har ett gammalt Bredbandsbolaget mobilt bredband så kan du numera uppgradera det till ett med fri surf hos Telenor då det är samma bolag. Du behöver dock kontakta Telenor för att få hjälp med uppgraderingen och du kan då välja mellan de mobila bredband Telenor har.

Hos Halebop så finns det inget vanligt mobilt bredband med fri surf, men det går att komma runt det genom att ladda obegränsad surf som gäller i 7 dagar och kostar 199 kr per laddning och detta är en populär lösning för de som kör kontant. Det medför dock en månadskostnad på över 800 kr/mån och därför olämpligt för de allra flesta.

Mobilt bredband med fri surf över 3G & 4G

Ifall ditt mobilt bredband med fri surf är långsamt så kan du ibland logga in på din 4G-router och ställa in det på 3G och få högre hastigheter. Tänk dock på att topphastigheterna på 3G ofta är runt 20-25 Mbit/s medan topphastigheterna på 4G i praktiken är 600 Mbit/s. Men råkar du sitta på en belastad mast så kan det vara värt att testa det. Men generellt så bör du alltid köra ditt mobilt bredband över 4G för möjlighet till högsta möjliga prestanda.

Router till mobilt bredband med fri surf

Det finns många alternativ och det lättaste är att första gången välja en operatör där du får med en router till ditt mobil bredband med fri surf. Att köpa separat har inte blivit billigare när vi räknat på det och att köpa begagnat skall man vara försiktig med. Utvecklingen av routrar går oerhört snabbt framåt vilket gör att en router som är några år kan vara helt föråldrad och därmed ge dålig prestanda och hastigheter i jämförelse med en ny.