Mobilt bredband sim kort

Väldigt många av oss som har mobilt bredband uppskattar det väldigt mycket, generellt lägre priser än andra bredband och friheten att kunna ta med det är två fina fördelar.

Men när man väl haft det ett tag så kanske man vill testa en ny leverantör för att det finns billigare eller för att man vill se om man kan få ut högre hastighet. Då är det lätt gjort och det är bara att beställa ett nytt mobilt bredband med sim kort som man sätter i sin befintliga router.

Att beställa ett sim-kort med mobilt bredband är idag väldigt enkelt. Du behöver bara gå in på en operatörs hemsida och teckna ett mobilt bredband så skickas simkortet hem inom 2-3 dagar. Därefter är det bara att ta sitt sim kort och sätta in i sin router och så ställer den vanligtvis in sig automatiskt och man kan börja surfa. Så att byta operatör och sim kort för mobilt bredband är idag väldigt enkelt och de flesta kan göra det själva utan att behöva vara experter.

Förr i tiden var det vanligt att man behövde aktivera sim kort för mobilt bredband men numera kommer de färdigaktiverade vanligtvis, det är egentligen bara om du köper i butik hos Telia, Telenor eller Tele2 som de kan behöva aktiveras - men du bör aldrig köpa i butik då du åker på startavgifter på ca 300 kr vilket du slipper på operatörernas hemsidor.

Om du ännu inte har en router så kan du vanligtvis ta ditt sim kort för mobilt bredband och sätta i din telefon istället, tänk dock på att du ibland måste fylla i inställningar för APN ifall du sätter det i din telefon då den lätt kan ställa in inställningar för mobilabonnemang istället. Du kan därefter internetdela med din telefon och låta den agera router, men tänk på att prestandan kan bli lidande i jämförelse med en riktig router.

Har du istället en dator så kan det vara så att den har inbyggt 4G-modem och då finns det ett uttag någonstans för ett simkort, ofta under batteriet ifall det är löstagbart. Då är det bara att ta ditt sim kort för mobilt bredband och sätta i datorn. Därefter kommer du troligen få konfigurera datorn med APN-inställningar innan du kan ansluta till 4G-nätet.

För att beställa ett simkort med mobilt bredband så kan du undersöka de mobila bredbanden nedanför.