Mobilt bredband 4G

För dig som inte dragit in fiber idag och saknar tillgång till ett schysst kabeltv-nät i din bostad eller lägenhet så är ofta mobilt bredband över 4G den bästa lösningen för ett snabbt internet. Förr var det vanligt med ADSL, men för de allra flesta så är 4G totalt överlägset idag.

Att det blivit så beror på att fri surf har kommit på mobilt bredband 4G och det var egentligen det sista hindret för att övertrumfa ADSL. Dessutom är mobilt bredband med 4G otroligt lätt att komma igång med, du behöver i princip bara beställa en router och sätta i ett simkort och koppla in den till ström och kan börja surfa.

Något som är positivt med mobilt bredband över 4G är även att tillskillnad från förr så är det möjligt att betala kontant eller köra kontantkort vilket gör att även de som har betalningsanmärkningar nu kan skaffa internet. Att tänka på är dock att det generellt sätt är betydligt billigare att ha mobilt bredband via abonnemang.

Idag finns det flertalet operatörer som det är möjligt att ha mobilt bredband via så som Hallon, Comviq, Comhem, Telia, Telenor, Tre, Chilimobil, Fibio, Halebop med flera men hur det fungerar skiljer sig, vissa har mobilt bredband över 4G som enskilt abonnemang medan hos andra får du ta ett extra sim eller köra kontant med ett kontantkort som egentligen är avsett för att ringa.

Något man bör tänka på när man skaffar mobilt bredband 4G är sitt val av modem eller router, köper du från operatören så får du ett som passar. Men köper du själv så bör du kontrollera så den operatör du valt för mobilt bredband stöder alla band för 4G alternativt använda en sida som mobilrouter.se där du även kan få hjälp med en antenn som passar. En antenn för ditt mobila bredband kan nämligen göra underverk i vilken hastighet du får ut.

En fråga vi fått ibland är ifall man kan ha tv via mobilt bredband över 4G och det går utmärkt men då bör du välja ett mobilt bredband med obegränsad surf för annars kommer surfen snabbt att ta slut. En annan fråga är ifall man kan spela på mobilt bredband över 4G och generellt sätt så går det, men räkna med pingtider på runt 40-50 ms vilket gör att det inte är lämpligt för alla typer av spel.