Snabbaste mobila bredbandet

Hur fixar man det snabbaste mobila bredbandet är en vanlig fråga och svaret består av flera delar.

Först och främst så behöver du välja rätt operatör och det kan vara lite knepigt. Vi rekommenderar att besöka sajten snabbtbredband.se som undersökt kommun för kommun vilka mobila bredband som är bäst där. Genom att välja ett av dessa bredband så ökar du chansen för att välja ett snabbt även om du får vara beredd på att testa dig fram då täckning är unik för varje plats.

God täckning är nämligen grundreceptet för ett snabbt mobilt bredband. Men det är samtidigt inte hela receptet, en ytterst viktig faktor är även vilka frekvenser operatören kör samt vilken kapacitet masten har. Det innebär att ibland kan du få högre hastighet med en operatör som har sämre täckning men där de till exempel kör en högre frekvens. Enkelt förklarat, var beredd att testa flera operatörer för att hitta den med snabbast mobilt bredband i din bostad.

Ovanstående är faktorer som ligger på operatörens sida kan man säga, följande är sådant du själv kan påverka. Här är det viktigaste att köpa en så bra router som möjligt, superviktigt är att den stöder alla operatörens frekvenser och att den har så hög kapacitet som möjligt. De routrar som de flesta operatörer skickar med är ofta standardroutrar som i många fall inte kommer ge dig maximal prestanda. En bra sida med inriktning på bästa mobila routrar är mobilrouter.se där du kan få tips på 4G-routrar för olika operatörer.

Du bör även välja en mobilrouter med antenn-uttag, oavsett hur bra täckning du har så kan du vanligtvis få högre hastighet med en extern antenn. Så för absolut högsta möjliga hastighet bör du alltid använda en antenn och gärna en du placerar utomhus. Tänk då på att välja en riktigt bra antenn med stöd för alla frekvenser som din operatör och router använder.

Sist men inte minst är din egen utrustning, har du en äldre dator eller mobil så kommer de begränsa hastigheten. Så vill du ha snabbaste möjliga mobila bredband så se till att även dator, mobil eller surfplatta inte är en bromskloss.