Mobilt WiFi

När vi pratar om mobilt WiFi så handlar det ofta om en ”puck”, mobilt WiFi modem eller mobilrouter som innehåller ett simkort som är kopplat till ett abonnemang med mobilt bredband. Själva routern går på batteri vilket innebär att man kan ta med den överallt och samtidigt ha tillgång till WiFi och bredband via den.

Har man en sommarstuga så är det ganska populärt att ha mobilt WiFi då det innebär att man kan ta med sig det mobila bredbandet dit vid behov men även dela mobilt bredband till alla sina enheter och familj.

Välj rätt WiFi router för mobilt bredband

Att välja en router med WiFi för ens mobilt bredband kan vara knepigt och därför rekommenderar vi mobilrouter.se där man kan välja operatör och få fram routers som passar.

Ett annat alternativ är att skaffa billigt mobilt bredband med router och WiFi med 3Bredband via Tre. Det är ett bra alternativ då Tre är en av få operatörer som ger dig en WiFi Router ”på köpet” ifall du binder dig när du tecknar mobilt bredband.

Mobilt WiFi kontant på kontantkort

Vill du istället köra med kontantkort så är det en dyrare lösning vanligtvis men då bör du titta på kontantkort från Halebop och Hallon. Men då behöver du köpa en WiFi router med stöd för 4G separat och då rekommenderar vi att kika på mobilrouter.se för tips.

Mobilt WiFi hos 3

För de allra flesta så är 3 det bästa valet när man vill ha mobilt WiFi då routern kommer ”på köpet” ifall man binder sig som sagt. Dessutom har Tres mobilnät vunnit tester för sina höga hastigheter och prestanda vilket gör Tre till ett riktigt bra val. Läs mer här...

Förr så erbjöd Tre startpaket med mobilt WiFi kontant men det har numera utgått från sortimentet, däremot så erbjuder Hallon mobilt bredband kontant, men notera att det kommer utan en router för mobilt WiFi.

Mobilt WiFi hos Telenor

För dig som inte har täckning med 3 så är ofta Telenor ett bra andraval när du skall skaffa mobilt WiFi. Du kan välja surfmängd upp till obegränsat och det finns möjlighet att lägga till en router som ger dig mobilt WiFi. Läs mer här...

Mobilt WiFi hos Tele2

Tele2 och Telenor delar 4G och 5G-nät vilket innebär att båda har samma täckning. Det innebär att det spelar ganska liten roll ifall du väljer Tele2 eller Telenor då du kan förvänta dig ungefär samma upplevelse. Prismässigt är dock Telenor något billigare och därför rekommenderar vi det före Tele2. Läs mer här...

Mobilt WiFi hos Telia

Telia erbjuder mobilt WiFi när du skaffar mobilt bredband. Dock är man dyra vilket innebär att vi rekommenderar att du även tittar på andra val. När det kommer till mobilt bredband så är variansen stor mellan vilka operatörer som är bäst då det beror på var du bor. Läs mer här...

Kan man använda mobilt WiFi utomlands?

Ibland men vanligtvis inte. De flesta operatörer i Sverige har spärrat sina mobila bredband så de inte fungerar utomlands. Det man kan göra är att istället skaffa ett mobilabonnemang och sätta i sin router med mobilt WiFi. Mobilabonnemang med surf är ofta dyrare då de även innehåller samtal och sms som givetvis blir onödiga i en mobilrouter, men de har fördelen att de vanligtvis fungerar utomlands.