Mobilt bredband kontantkort

Många föredrar att skaffa mobilt bredband via kontantkort och i denna artikel skall vi gå igenom alternativen och ge tips som kan vara bra att känna till.

Hoppa till: Router för mobilt bredband kontant.

Obegränsat mobilt bredband kontantkort

Allt fler ersätter sina fasta bredband med mobilt bredband och för de som väljer att köra via kontantkort så har det blivit allt mer intressant med obegränsat mobilt bredband då surfen annars inte räcker till.

Idag finns det två operatörer som erbjuder obegränsat mobilt bredband via kontantkort och det är Halebop (via laddningen obegränsad surf) och Comviq (via laddningen boost). Hos båda operatörerna kostar laddningen 199 kr och räcker i 7 dagar.

Vår rekommendation är därför att skaffa ett abonnemang på mobilt bredband med obegränsad surf och har man problem med att få abonnemang pga betalningsanmärkningar så välj Chilimobil som inte tar kreditupplysning när du väljer kortbetalning.

Billigt mobilt bredband med kontantkort

För dig som klarar dig med en begränsad surfmängd så finns det en hel del alternativ att välja på och vår rekommendation är att titta på Hallon som har de billigaste priserna på mobilt bredband i vår jämförelse över kontantkort.

Tänk dock på att generellt så fungerar inte mobilt bredband 4G via kontantkort utomlands, så skall du åka till Norge, Spanien, Frankrike, Italien, Finland eller annat EU-land så kommer du inte kunna använda surfen som du ofta kan i din mobiltelefon. Det finns dock undantag och de kommer vi att ta upp nedanför.

Så här kommer du igång med mobilt bredband kontant

Att komma igång är lätt, det är bara att beställa ett kontantkort som du sedan använder till mobilt bredband. Simkortet för ditt mobilt bredband kontantkort sätter du i en 4G-router eller liknande och vanligtvis så ställer den in inställningarna automatiskt och det är bara att ansluta till det WiFi som står angivet på den med koden som står.

Kan man använda mobilt bredband utanför EU/ESS?

Ifall du skall resa till USA eller annat land utanför EU/ESS så är det ytterst ovanligt att du kan använda ditt mobilt bredband kontantkort. I de fall du kan göra det så kommer det innebär att du behöver ha laddat på ett saldo för ditt kontantkort och i många fall aktiverat det för användning utanför Sverige vilket du kan göra genom att kontakta operatören.

Det vanliga är då att du kan köpa paket med surf som gäller per dygn eller vecka. Priser varierar mellan operatörerna men det kan vara t.ex. 250 MB för 69 kr per dygn. Det vill säga väldigt dyrt och då är det ofta smartare att köpa ett lokalt kontantkort och använda för mobilt bredband.

Hallon mobilt bredband kontant 4G

Hallon är troligen en av de populäraste operatörerna när det kommer till billigt mobilt bredband på kontantkort. Att komma igång är enkelt, det är bara att beställa på Hallons hemsida ett startpaket och välja till en laddning. Du kan välja på 5 GB - 20 GB - 100 GB eller 200 GB och surfen gäller i 30 dagar.

Ett tips är dock att beställa mobilt bredband på abonnemang hos Hallon. Ingen kreditupplysning görs vilket gör att du kan få det även med betalningsanmärkningar eftersom Hallon tar betalt med bankkort (Visa eller Mastercard). Beställer du på abonnemang så får du en riktigt fin nykundsrabatt vilket du inte får på kontantkort. Läs mer här...

Tre (3) mobilt bredband kontantkort

Tyvärr så erbjuder inte Tre (3) längre mobilt bredband via kontantkort och det som gäller nu är istället att skaffa det via Hallon som Tre äger. Att gå via Hallon innebär lägre priser men även att du får samma täckning som med Tre, så någon direkt nackdel finns det inte.

Halebop mobilt bredband kontantkort

För dig som vill ha kontantkort med Telias täckning så är Halebop det populäraste valet när det kommer till kontantkort med mobilt bredband. Det fungerar som så att du beställer ett vanligt kontantkort och sedan laddar du det med surf.

Surfen du laddar gäller i hela 90 dagar och du kan ladda med 0,5 GB - 1 GB - 5 GB eller 15 GB åt gången. Du kan även ladda obegränsad surf som då gäller i 1, 3 eller 7 dagar. En stor fördel med Halebop är att de begränsade laddningarna kan användas för surf utomlands inom EU/ESS. Läs mer här...

Telia mobilt bredband kontantkort

För de som inte känner till Halebop och att det är en del av Telia så är det ofta vanligt att man väljer Telia och processen är den samma med Halebop. Du beställer ett vanligt kontantkort och sedan så behöver du ladda det med surf och du kan då ladda med 0,5 - 2 GB eller 30 GB och laddningarna gäller i 30 dagar. Rent prismässigt så bör man välja Halebop före Telia då priserna är lägre och täckningen är den samma. Läs mer här...

Tele2 mobilt bredband kontantkort

Tele2 hade en schysst lösning med WiFi to Go men har tyvärr lagt ned den nu. Det innebär att vill du ha mobilt bredband på kontantkort via Tele2 så är det Comviq du får välja. Comviq erbjuder indirekt mobilt bredband på kontantkort och är en del av Tele2 så täckningen kommer att vara den samma. Läs mer här...

Comviq mobilt bredband kontantkort

För att komma igång med mobilt bredband via kontantkort hos Comviq så är det bara att beställa ett tomt startpaket på deras hemsida och fylla på det med surf. Surfen du fyller på gäller i 30 dagar och du kan välja mellan 1 GB - 3 GB - 6 GB eller 20 GB. Det finns även möjlighet att köpa obegränsad surf som gäller i 1, 3 eller 7 dagar. Läs mer här...

Telenor mobilt bredband kontantkort

Likt de andra operatörerna så är det enkelt att komma igång med Telenor mobilt bredband kontantkort och det kräver att du beställer ett tomt kontantkort på deras hemsida som du sedan laddar med surf. Du kan ladda ditt kontantkort för mobilt bredband med 1 GB - 3 GB - 10 GB eller 30 GB och surfen gäller då i 31 dagar. Man har även en intressant årsladdning med 10 GB vilket kan vara intressant för dig som vill ha lång giltighetstid och använder väldigt lite surf varje månad. Läs mer här...