Telia bredband via fiber & omdöme

Telia är den stora jätten och man erbjuder givetvis bredband via fiber även om pris kan vara högt. Så är det värt det höga priset? Ja det beror på ifall du värdesätter kvalitet, för kvalitet är det Telia erbjuder när det kommer till bredband. Räkna med riktigt bra prestanda och stabilitet och överlag ett fantastiskt nät när det kommer till tekniska bitar som peering och svarstider.

Men vill du veta en hemlighet? Eller egentligen inte, Telia äger även Halebop och där kan man få samma fantastiska bredband men till lägre pris. Hur kan det vara så? Man vänder sig till olika grupper där Halebop är mer riktade mot unga vuxna som har mindre pengar men själva bredbandet är i praktiken det samma.

Tittar man på hastighet så erbjuder Telia upptill 1000 Mbit med steg som gör att det passar både singelhushåll men även de större familjerna. Desto fler man är desto högre hastighet är det bara att välja, Telia har abonnemang på fiber som passar de flesta.

Hur kommer det sig då att omdömen på fiber och bredband är dåliga på omdömessajter som Trustpilot? Det enkla svaret är att de flesta operatörer som inte aktivt arbetar med Trustpilot har dåliga omdömen då det mest fungerar som ett klagomålsplank. Tittar man på testsiter däremot så ser man att Telia får ganska bra omdömen.

Vårt omdöme av Telia och deras bredband via fiber lyder enligt följande: ”Ett bra val för dig som inte bryr dig om pengar, ett bättre bredband är svårt att finna men du bör skaffa det via Halebop för att bry sig om pengar är aldrig fel.”