Internet usb sticka

För att kunna använda mobilt bredband så behöver du ha något att sätta ditt simkort i och då är det vanligt med 4G-router, surfplatta eller en USB-sticka. Numera är dock USB-sticka rätt ovanligt då de flesta vill dela sitt mobila bredband och därför har en mobil router. En annan fördel är att en mobil router kan placeras så den får bättre signal då sista biten går med WiFi till din dator.

Men vill du ha internet via en sticka och USB så finns det ett fåtal val kvar. Antingen så köper du en begagnad USB sticka till ditt internet och då finns det en hel del som är märkta med Telia, Tele2, Telenor och 3 ute på marknaden. Tänk dock att ifall de är märkta så bör du kontrollera att de är olåsta ifall du tänkt använda en annan operatör än märkningen är.

Tänk även på att kolla så den USB sticka du tänkt köpa kommer med stöd för internet via 4G eller 5G. Anledningen till detta är för att det finns vissa som endast stöder 3G och de flesta operatörer i Sverige planerar att stänga ned sina 3G-nät till 2025/2026.