Bästa mobila bredband med obegränsad surf

I Sverige så börjar det bli populärt med mobila bredband med obegränsad surf istället för andra fasta bredband och det beror delvis på att man då slipper dra in fiber men även då dessa bredband ofta är billigare.

I denna artikel så går vi igenom de tre bästa operatörerna enligt oss när det kommer till mobilt bredband med obegränsad surf.

Vårt första val är 3Bredband från operatören Tre och det beror på att det är otroligt prisvärd lösning för dig som inte har en 4G-router sedan tidigare. Binder du dig hos Tre så får du med en router värde nästan 4000 kr och den är faktiskt otroligt bra och klarar hastigheter upp till 1600 Mbit på 4G. Tittar man på tester sedan så är det mobila bredbandet från Tre otroligt bra när det kommer till prestanda - däremot så har man ganska usel täckning i Norrland. Men bor du i övriga Sverige så kan du räkna med täckning samt god prestanda och därför blir 3 vårt toppval.

Vårt andra val är Telenor och det är för att man finns i N4M-nätet som byggs av Telenor och Tele2 vilket ger otroligt bra 4G-täckning i hela landet inkl de mest norra delarna. Att det blir Telenor beror på att de har ett prisvärt mobilt bredband med obegränsad surf där en router ingår när du väljer att teckna det på 24 månader. Prestandan generellt är god, men når inte upp i samma generella som den i Tres mobilnät, men samtidigt så fungerar bredbandet på fler platser, dvs norra Sverige.

Vårt tredje val blir Chilimobil som finns i Tres mobilnät. Det innebär samma höga fina prestanda som om du valt 3 men även samma dåliga täckning i Norrland. Så välj främst Chilimobil om du bor i mellersta eller södra delarna av landet. Men varför skall man då välja Chilimobil istället för Tre, svaret är enkelt: För att du har behov av Viaplay. Använder du Viaplay så kan du nämligen välja Chilimobil Fri Surf Viaplay Film & Serier för 499 kr per månad, drar vi av kostanden för ViaPlay så kostar alltså bredbandet 499 - 129 = 370 kr per månad. Något billigare mobilt bredband med obegränsat surf med Viaplay finns inte vad vi kunnat hitta.