Fiber från Zitius & Zmarket

Zitius (Zitius Service Delivery AB) är en del av Telia och ett av de större öppna fibernäten i Sverige. Vill man ansluta sig till Zitius fiber så är det bara att ta kontakt genom att kontakta kundtjänst för ett få reda på vilka priser som gäller att installera fiber.

Och Zitius finns båda på landsbygd men även i städer, man har haft slogan ”fiber till alla” och finns bland annat i städer som Österstund, Gävle, Umeå, Stockholm, Karlskoga, Öland, Mölnlycke, Kalmar, Göteborg, Norrköping, Nordanstig, Hörby, Täby, Hudiksvall, Alingsås, Sala, Eslöv, Herrljunga, Landskrona för att nämna några.

När man väl fått fiber installerat från Zitius så kontaktar man generellt sätt aldrig Zitius mer, men man kan följa driftinformation & drift på deras sida ifall man har problem och visar driftinfo att det inte är störningar då skall man felanmäla det till sin internetoperatörs support och inte Zitius.

Generellt sätt är vårt omdöme att Zitius är ett riktigt bra fibernät att ansluta sig till, ofta har man bra kampanjpriser och man erbjuder ett riktigt stort utbud av leverantörer när man väl är ansluten.

Zmarket (f.d. Qmarket)

När du väl fått fibern installerad så är det dags att beställa bredband och det gör du via Zmarket (Zitius Market) eller internetoperatörernas egna hemsidor. Vårt tips är att att se vilka operatörer som finns på Zmarket men sedan kan det vara en god ide att gå in på Internetleverantörernas egna hemsidor för att jämföra erbjudanden då det ibland kan finnas bättre erbjudanden där.

Har du ingen aning om vilken operatör du skall välja så kan du alltid se de bästa bredbanden längre ned på sidan. De flesta av dessa bredband går att beställa ifall du har fiber från Zitius och genom att fylla i din adress så kan du få fram de senaste erbjudandena.