Wexnet

Wexnet är ett öppet fibernät som finns Växjö och runt om kring. Det är möjligt för lägenheter, villor och företag att ansluta sig och då får man möjlighet att välja mellan flertalet leverantörer av bredband, tv och telefoni genom Wexnet.

Skulle du ha problem med drift och störningar så kan du besöka Wexnet och deras hemsida och se ifall det pågår någon driftstörning. Men tänk även på att besöka din internetleverantörs driftinfo och att en eventuell felanmälan sedan skall göras till din internetleverantör och ej Wexnet.

Det innebär även att behöver du support kring ditt internet, fiber router eller har frågor om saker om IPV6 så skall du ta kontakt med din internetoperatörs kundtjänst och inte Wexnet. Wexnet har du generellt bara kontakt med i samband med installation av din fiber.

Att ansluta sig till Wexnet kostar en slant och priser skiljer sig mellan områden, så för att få korrekt pris behöver du ta kontakt med Wexnet. Det samma gäller när du sedan skal välja internetoperatör, då går du in på den operatörs hemsida du vill ha och fyller i din adress och får då upp aktuella priser för just din adress.

Du kan även använda den portal Wexnet har men vi rekommenderar istället att du går in på internetleverantörernas hemsidor och jämför erbjudanden för att få de senaste. Vet du inte vilken du skall välja så finns det operatörer som Telia, Boxer, Tele2 (Comhem) men vår rekommendation är att du jämför erbjudanden från de bästa bredbanden nedanför.