Ownit bredband, omdöme & mini recension

Ownit är en riktigt populär internetoperatör när det kommer till bredband och det finns flera bra anledningar till det. Tittar man på omdömen på Trustpilot så får Ownit även bra betyg av de flesta och vårt omdöme är att det finns anledning till det.

Ownit är numera en del av Telenor och det innebär att man har tillgång till Telenors välutbyggda fibernät och routing. Komma ihåg skall man att Telenor köpte upp Bredbandsbolaget och därmed tog över fiberinfrastrukturen och det är därför Ownit idag kan ha ett sådant bra nät.

Spelar man spel så har Ownit blivit utsett till att vara snabbast av gamingplattformen Steam som undersökt olika nät och detta hör som sagt ihop med det underliggande fibernätverket. Tittar man på latens och pingtider så ligger även Ownit väldigt bra till.

Vill man ha annat än bredband så erbjuder Ownit TV & streaming men även telefoni. Man har även sin egen app Ownit Play som låter en titta på tv-kanaler var du än är inom EU. Så för dig som söker en helhet så är Ownit ett fantastiskt val.

Prismässigt så ligger Ownit på samma nivå som de flesta konkurrenter trots att man som sagt erbjuder otrolig prestanda och stabilitet. Vill man skaffa Ownit så är det lättast att söka efter sin adress på deras hemsida för att få fram priser och se om de finns på ens adress.

Ownit finns dels i sitt egna nät men även i öppna fibernät och stadsnät som: Telia Öppen Fiber, Open Universe, Fibra, iTUX, IP-Only, Zitius med flera.

Se Ownits erbjudanden här