Comviq bredband, omdöme och en liten recension

Comviq är välkända som mobiloperatör och likt många av sina konkurrenter så har man lanserat fast bredband via fiber. Comviq erbjuder tre olika hastigheter vilket gör att de passar de flesta. 100 Mbit är lämpligt för de som är 1-2 personer. 250 Mbit är lämpligt för uppemot 5 personer och slutligen 500 Mbit passar för uppemot 10 personer eller för de som har höga krav på hastighet.

Lite underligt nog så hittar vi Comviq i stadsnäten och de öppna fibernäten men inte i Tele2s egna nät (f.d. Com Hem), att det är lite underligt är för att Tele2 äger Comviq. Hur som helst när man skaffar Comviqs bredband så kan man även välja att lägga till en trådlös WiFi-router för 899 kr och kul nog så har den faktiskt stöd för nya WiFi 6-tekniken vilket gör att du kan räkna med riktigt schysst WiFi.

Tittar man prismässigt så ligger priserna på bredbandet hos Comviq på en medelnivå vilket varken är billigast eller dyrast. En fördel med att välja Comviq bredband är ifall man idag har ett mobilabonnemang hos Comviq. Då kan du nämligen ta del av surfgaranti vilket innebär att du får 50 GB surf i mobilen om ditt bredband krånglar, men som en bonus får du även det när du skaffar bredbandet.

Gillar man streaming så ingår även tjänsten Comhem Play+ i 12 månader när man skaffar bredband från Comviq. Och just det, det bästa! Om du har ett mobilabonnemang hos Comviq som kostar minst 145 kr/mån samtidigt som ditt bredband så får du dubbel surf på mobilabonnemanget.

Så vårt omdöme av Comviq och deras bredband blir att det är en helt okej lösning för dig som vill samla allt hos Comviq. För att det skall kännas prisvärt så tycker vi att det krävs att du dels har nytta av dubbel surf (och har ett mobilabonnemang hos Comviq) samt att du har nytta av Comhem Play+. Räknar man in dessa tjänster så känns det riktigt bra och prisvärt, men har man inte nytta av de då finns det bättre alternativ tycker vi.

Se Comviqs erbjudanden här