Comhem bredband via fiber & priser

Comhem var en välkänd bredbandsleverantör som idag är uppköpta av Tele2 och därmed går under namnet Tele2 bredband. Skall man säga något om Comhem så är vårt omdöme att man var ett bra alternativ men som fick ta en del kritik för deras bredband via kabel-tv, men numera går man främst via fiber vilket ger en suverän upplevelse.

Tittar man på sajter som trustpilot på Comhem så får man dock en dyster bild. Men här skall man komma ihåg att de som är missnöjda är de som lägger tid på att leta upp omdömessajter och skriva, de som är nöjda gör ytterst sällan detta och det är därför de flesta företag på trustpilot har ganska negativa omdömen.

Så hur ligger Comhem i pris på sitt fiber? Ganska medel skulle vi säga. Nykundserbjudandena är fantastiska än idag (via Tele2) men så fort rabatten har gått ut så blir det ganska dyrt. Så det är ingen dålig idé att jämföra priser regelbundet ifall man vill spara pengar.

När det kommer till hastighet på Comhem och deras bredband så erbjuds uppemot 1000 Mbit via fiber och 1200 Mbit via kabel-tv. Att tänka på är att hastigheten generellt sätt är jämnare och stabilare via fiber medan det finns större risk att den är ”hoppig” via kabel-tv.

Är man själv eller två i hushållet så skulle vi rekommendera att man väljer 100/100 som hastighet hos Comhem. Något annat som är bra med Comhem är att man får med en schysst router med WiFi, det gör att det bara är att koppla in den och börja surfa, namn på nätverket och lösenord hittar man på routern.

På slutet så satsade Comhem mycket på villafiber precis som Bredbandsbolaget vilket gjorde att många undrade ifall man skulle välja just Bredbandsbolaget eller Comhem. Generellt var att båda hade schyssta erbjudanden men även att man blev låst till respektive operatör. Då båda är bra operatörer så hade vi valt efter pris. Eller ännu bättre hoppat på ett öppen fiber via Telias nät där även Comhem finns.

Är man intresserad av Comhem idag så är det Tele2 som tagit över, det mesta är det samma förutom namnet som då är Tele2.