Bahnhof bredband & internet

Bahnhof är en välkänd operatör tack vare deras ständiga uttalanden och jobb kring att skydda integritet på internet. Man erbjuder flertalet varianter på bredband till ganska medelaktiga priser.

Fiber & Villafiber hos Bahnhof

Bahnhof är numera en allt vanligare lösning hos BRF:er som drar in fiber, detta då man generellt har prisvärda lösningar. Men även bland villaägare så är man en populär aktör då många villor som saknar fiber har möjlighet att ansluta sig till Bahnhof och få tillgång på hastigheter upptill 10 000 Mbit/s vilket är löjligt snabbt.

Vårt omdöme av Bahnhof & deras bredband

Bahnhof är en riktigt bra operatör och ett självklart val för folk som värderar personlig integritet. Men för dig som värderar pris högre kan det vara värt att se på alternativ även, du kommer verkligen inte bli missnöjd med Bahnhof men samtidigt så finns det billigare alternativ.

Vilket pris för router tar Bahnhof?

Du kan få köpa till en kraftfull router för 1095 kr eller 99 kr/mån i 12 månader när du tecknar bredband. Har du en router sedan tidigare så kan du även använda den, men tänk då på att den skall vara kraftfull nog så den inte sinkar ditt bredband från Bahnhof.

Jag har ingen anslutning med Bahnhof & internet funkar inte?

Detta är ett fel som kan uppstå hos de flesta operatörer tyvärr. Det du kan göra är att se så WAN-lampan lyser på din fiberomvandlare. Lyser den så innebär det generellt att internet fungerar så långt och då bör du starta om din egen utrustning och felsöka den. Lyser däremot inte WAN-lampan så starta om fiberomvandlaren och se om det löser det, om det inte löser det så behöver du kontakta Bahnhof för felsökning från deras sida.

Skillnad på DHCP och fast IP hos Bahnhof?

Hos Bahnhof så får du antingen ett dynamiskt IP eller fast ip via DHCP. I vissa fall så är det möjligt att kontakta Bahnhof för att ändra till fast IP eller ett publikt IP. Spelar du spel och vill ha en spelserver så behöver du vanligtvis ett publikt IP och gärna ett fast.

Fungerar port forwarding hos Bahnhof?

Ja, men som vi var inne på det ovan så kräver det ett publikt IP och gärna ett fast. Har du inget publikt IP så behöver du kontakta Bahnhof.

Finns Bahnhof i stadsnät och öppen fiber?

Ja, de flesta stadsnät och öppna fiber-nät har med Bahnhof. Tänk på att priserna kan variera mellan de olika stadsnäten och öppna näten. Det beror på att en del av månadsavgiften går till själva näten.

Erbjuder Bahnhof TV över fiber?

Ja, man har olika paket som det går att välja på. Det innebär att du via Bahnhof kan få ett komplett TV-utbud och därmed slippa hålla på med andra lösningar.

Har ni någon kampanjkod eller erbjudanden på Bahnhof?

Nej, tyvärr har vi inte det. Bahnhof är inte heller kända för erbjudanden, vill du ha en billig operatör så titta gärna runt på vår sida.

Vilket pris får jag betala för bredband via fiber hos Bahnhof?

Det finns ingen definitiv prislista så priser på bredband via fiber hos Bahnhof varierar. Det beror på att Bahnhof använder sig av olika stadsnät och öppna nät som i sin tur tar ut avgifter av Bahnhof som är inbakade i ditt pris från Bahnhof. För att få upp rätt pris behöver du fylla i din adress på Bahnhofs hemsida.

Finns Bahnhof i Göteborg, Stockholm och Malmö?

Ja, faktum är att Bahnhof finns i de flesta städer. Sök på deras hemsida på din adress för att se om just du kan ha dem.

Har Bahnhof support via telefon?

Ja, det har man och det är det bästa sättet enligt oss att kontakta Bahnhof.