Har jag fiber?

Bästa sättet att kontrollera det är genom att söka på operatörernas hemsidor vilket du kan göra genom att trycka på ett bredband längre ned på sidan. Då fyller du i din adress och får besked! Givetvis kan du även gå runt i huset eller lägenheten och leta efter en fiberdosa, men det tar ofta längre tid än att besöka 2-3 olika sidor och fylla i sin adress.

Skulle du inte ha fiber men känner att du behöver det så kan det vara värt att överväga ett obegränsat mobilt bredband som är en väldigt populär lösning istället för fiber. Fördelen är att du slipper en installationskostnad på runt 20 000 - 30 000 kr samt att du kan komma igång inom några dagar.

Nackdelen med ett mobilt bredband är att du får räkna med hastigheter på 30 - 60 Mbit även om det teoretiskt är möjligt att nå uppemot 600 Mbit på 4G. Då svarstider är högre så får du även räkna med att det kan bli strul om du spelar FPS-spel. Men för de allra flesta som bara surfar och streamar (Netflix) så är mobilt bredband en ypperlig och billigare lösning.

Du hittar bra bredband som du kan undersöka längre ned på sidan.